Naschoolse activiteiten

De activiteiten die beschreven worden zijn activiteiten die in school georganiseerd worden door derden. U dient hiervoor dus te betalen.

Judo

Judo Tomoda

Tomoda betekent vriendschap in het Japans. Judo lijkt een individuele sport, maar een vriend of judopartner heb je altijd nodig op de mat. Die teamgeest heeft Tomoda hoog in het vaandel. Judo doe je nooit alleen.

De lessen beginnen en eindigen met een groet procedure. Kernwaarden als discipline en respect voor elkaar zijn belangrijk. Maar ook humor, speelplezier en samenwerking.

Voor wie?

Vanaf 4 jaar ben je welkom op de mat. 

Wanneer en waar?

Dinsdagen in de gymzaal van Klein Heyendaal.

15.30-16.30 uur                      Jeugd 4-5 jaar

16.30-17.30 uur                      Jeugd 6-7 jaar

17.30-18.30 uur                      Jeugd 8-9 jaar

18.30-19.30 uur                      Jeugd 10-14 jaar

Er wordt ook judo les gegeven op andere dagen en locaties.

Kosten

€ 15,- inschrijfgeld

€ 21,- contributie per maand

Wij zijn bekend met St.Leergeld.

Meld je aan voor een gratis proefles via info@tomoda.nl

Blokfluit- en Keyboardles

Muziek leren én plezier maken!

Blokfluit

In september start er na schooltijd weer een nieuwe blokfluitgroep. Kinderen uit groep 4 en 5 die graag willen leren spelen, kunnen in deze groep terecht. De lessen vinden plaats in een kleine groep van maximaal 8 leerlingen. Door de groep klein te houden is er voor uw kind veel individuele aandacht. De kinderen leren spelenderwijs noten lezen en liedjes spelen. Er wordt een lesmethode gebruikt met cd-begeleiding, zodat het voor de kinderen leerzaam én leuk is om thuis te oefenen. Daarnaast leren de kinderen één- en tweestemmige stukjes met elkaar te spelen en werken we in het schooljaar naar een liedjesdiploma toe. Naast het blokfluitspel wordt er ook regelmatig op een speelse manier aan ritmische vorming gedaan door o.a. te spelen op ritme-instrumenten.

Keyboard

De keyboardlessen worden gegeven in groepjes van maximaal drie kinderen vanaf 8 jaar. De beginnende muzikanten raken vertrouwd met akkoorden, het spelen van bladmuziek en het toepassen van verschillende ritmes. De al iets meer gevorderden kunnen bijvoorbeeld hun favoriete popliedjes leren spelen. Aan het einde van het schooljaar geven de kinderen een uitvoering.

De fluitlessen vinden dinsdagmiddag plaats op school van 15.15 -15.45 uur.
De kosten bedragen € 28,50- per maand (vanaf 3 ll.)

De keyboardlessen vinden plaats tussen 16.15 en 17.45 uur.
De kosten daarvan bedragen € 31,- per maand.(vanaf 3 ll.) De lessen duren een half uur.

In dit schooljaar 2020-2021 kunnen er geen nieuwe leerlingen meer worden geplaatst.

Voor het aanmelden van uw kind en/of andere vragen kunt u mij mailen: hellen.visschers@gmail.com 

Typecursus

Leer typen, je hebt er je leven lang plezier van!
Bij voldoende belangstelling start op dinsdag 5 september 2017 op onze school weer de typecursus van GigaKids (www.gigakids.nl). Deze is speciaal voor kinderen van groep (6), 7 en 8 ontwikkeld en bestaat uit twaalf gezellige groepslessen, onder deskundige begeleiding. De kinderen leren ‘blind’ en met tien vingers typen. Tijdens de lessen wordt veel aandacht gegeven aan de juiste vingerzetting en houding. We werken met een online typeprogramma; het aantal aanslagen en fouten wordt bij de oefeningen geregistreerd. De cursus bevat veel leuke teksten, zoals moppen en verhalen van kinderboekenschrijvers, en uitdagende typespellen. Het is verder de bedoeling dat de kinderen thuis (bijna) dagelijks een kwartiertje typen. De dertiende bijeenkomst wordt het examen afgenomen.

Locatie: de cursus wordt op school gegeven; kinderen moeten wel een eigen laptop meebrengen
Startdatum: dinsdag 5 september 2017
Tijdstip: 15.30-16.30 uur
Kosten: € 150 (inclusief btw en examen)
Opgeven voor: 7 juli 2017 (dus vóór de zomervakantie!)
Meer informatie en aanmelden voor de cursus:  femke@bisontekst.nl (06 – 53 77 87 52) of gigakids.nijmegen@gmail.com